Archívum

A PollackExpo története a kezdetektől

2019

2019. február 28-március 1.

Mi történt az elmúlt évben?

Mármint szakmailag mi történt Önökkel, Veletek? Erről beszélünk minden évben a Pollack Expón!

2018

2018. március 1-2.

A visszaszámlálás elkezdődött!

Még pár hónap és újra találkoznak Magyarország legjelentősebb építőipari, gépész, informatikai, villamosipari és környezetvédelmi szereplői Pécsett, a Pollack Expón!

2017

2017. február 23-24.

Új évtized kezdődik!

2017. február 23-24-én újra „vásározni” hívjuk Magyarország legjelentősebb építőipari, gépész, informatikai, villamosipari és környezetvédelmi szereplőit. Amikor azt tervezzük, hogy milyen legyen a XI. Pollack Expo, visszanézzük az elmúlt évek programfüzeteit, felelevenítjük a legjobb előadásokat és bemutatókat, hosszan nézegetjük a rendezvényfotókat.

Úgy érezzük, hogy jó éveket, jó évtizedet zártunk!

2016

2016. február 25-26

Ünnepi hangulatban vagyunk!

Sokan mondják ezt így decemberben, de számunkra nem csupán az év során elért oktatási-szakmai sikerek és a közelgő karácsonyi  ünnepek okozzák ezt a felfokozott érzést. Sokkal inkább a február végén megrendezésre kerülő  tizedik Pollack Expo! Természetesen, ha úgy tekintjük, hogy szakmai napokat közel negyven éve rendezünk a karunkon, akkor ez a szám még impozánsabb.

2015

2015. február 26-27

Január a fogadkozások hónapja.  „Ebben az évben megszerzem a diplomámat! Végre nyelvvizsgát teszek! Beindítom a vállalkozásomat! Felmondok! Megnősülök! Elválok! Sportolok! Lefogyok!” – és sorolhatnánk még hosszan.

2014

POLLACKEXPO2014

Piros betűs ünnep a pollackosok naptárában. A nyolcadik Pollack Expo!

2013

POLLACKEXPO2013

„A mérnökeink között vannak a tudománynak, az oktatásnak és a gyakorlati munkának is emberei. Én úgy látom, hogy ennek a  három területnek az egysége jelenik itt meg.”  E szavakkal méltatta Barsiné Pataky Etelka a Magyar Mérnök Kamara elnökasszonya a 2013-as Pollack Expót.  Kihangsúlyozta, hogy a szakkiállítás sikere, részben a mögötte álló egyetemi karnak, részben annak a hozzáadott értéknek köszönhető, amely az elmúlt években a kiállítások kisérőtémáiban figyelhető meg.

2012

Pollack Expo 2012

2011

Pollack EXPO 2011

A 2011-es Pollack Expo is bővelkedett újdonságokban. A látogatók számára a kiállító térben berendezett "Mágikus vonzás" című interaktív bemutató és Dr. Vajda István a szupravezetés témakörében tartott előadása nyújtott kiemelkedő élményt.

A kiállítás közel 3000 látogatót vonzott, a szakmai előadásokat pedig mintegy 2000 - zömében kamarai regisztrált - szakember hallgatta figyelmesen.

Az építész-építő, villamos, gépész szekciók mellett új szekcióként jelent meg a környezetvédelmi szakma, melynek keretében előadásokat hallgathattak az érdeklődők a szennyvíztisztítás és a vízbázisok védelme témakörökben és új környezetvédelmi területen működő cégeket köszönthettünk kiállítóként.

2010

Pollack Expo 2010

A 2010-es Pollack Expo szakmai előadásainak központi témája az energia, energetika volt és azok a kihívások, amelyekkel szolgáltatók és fogyasztók egyaránt találkoznak. A paradigmaváltás szükségességére hívta fel a figyelmet a Dél-Dunántúli Energetikai Klaszter "XXI. század energetikája" című konferenciája.

A szakkiállítás másik kísérőrendezvénye a "20. Nemzetközi Fűtés- és Légtechnikai Konferencia" volt, mely az épületenergetika és az energiatakarékos épületgépészeti rendszerek területén kínált gyakorlati megoldásokat.

Az Enterprise Europe Network Iroda szervezésében már állandó programként jelentkező Üzletember találkozó ebben az évben is számos érdeklődőt vonzott.

2009

Pollack Expo 2009

A 2009-es Pollack EXPO változatlan szakmai és közönségsikerrel zárult. A február 26-27-én megrendezett kiállítás a hagyományos szakmai előadások és állásbörze mellett új modullal jelentkezett. A Pollack EXPO ideje alatt megrendezett "27th Science in Practice" című, nemzetközi tudományos konferencián, a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Karral szakmai kapcsolatokat ápoló német, horvát, szerb és magyar villamosmérnök-képző felsőoktatási intézmények oktatói, kutatói számoltak be eredményeikről.

2008

Pollack Expo 2008

Az új helyen, új térben, új időpontban és az előző évekhez képest sokkal nagyobb méretben megrendezett 2007 évi szakmai napok mind a kiállítók, mind a látogatók körében sikeres volt.

A sikertörténet folytatásaként 2008. március 13-14-én még nagyobb területen, több szakmai előadással és állásbörzével kibővítve került megrendezésre a PollackEXPO, természetesen biztosítva az évtizedek alatt bevált programokat.

2007

Pollack Expo 2007

2007-ben a rendezvény szervezésében markáns változás következett be, mivel az addig külön megrendezett Villamos- és Műszaki Informatika, az Épületgépészeti és Gépészeti, és az Építő Szakmai Napokat egy nagyszabású rendezvény keretében együtt rendeztük meg POLLACK EXPO 2007 néven, Pécs város új kiállítási központjában a Pécs Expo Centerben.

Pollack Expo archívum

Elérhetőségek

Szálláslehetőségek

Rendezvény helyszíne

Expo Center Pécs -
7632 Pécs, Megyeri út 72.